Go backBlogg

5 bästa tipsen för att få ditt batteri i iPhone att leva lite längre

Är du också trött på att allt för ofta mötas av denna bild på din telefon. Hade du också velat veta vad du kan göra för att de där sista procenten ska räcka lite längre. Här delar vi på CompareRepair med oss av fem bra tips för att få ditt batteri i iPhonen att räcka lite längre.

Det finns många saker man kan göra för att förhindra denna syn.

Jag använder min telefon mycket och det börjar bli en rutin att leta laddare och ström för att ge lite extra kärlek till mobilen mitt på dagen. Jag har dock i denna nya vana lärt mig att det är visa appar och funktioner som får min iPhone att sluka batteriet lite snabbare än vad andra får. Det är egentligen inte så konstigt. Vi blir allt mer uppkopplade och flera av applikationerna som vi använder dagligen vill ha mer och mer information om oss och vad vi gör. Det slukar batteri, snabbt.

Jag tänkte att jag här skulle dela med mig av några av de tipsen som jag har upptäckt fungerar bra för att få min iPhone att leva lite längre under dagarna.

 1. Börja med att kolla vad som drar mest batteri i din telefon.
  Det är alltid bra att först börja med att förstå vad det är som gör att batteriet tar slut så snabbt. Apple har gjort detta mycket snyggt och om du öppnar Inställningarna i din iPhone och sen går ner till Batteri så får du se hur mycket varje app tar av ditt batteri. Smart eller hur! En annan smart sak som du kan se här är statistik över hur mycket du använt telefon. Det hittar du längst ner på denna sida. Har du 50 % kvar av ditt batteri och du använt iPhonen i 5 timmar så betyder det att ditt batteri har en livslängd på ungefär 10 timmar per laddning. Det är ganska bra och då vet du i alla fall att batteriet inte är dåligt.
 2. Strömsparläget – din nya bästa vän
  En ny funktion som Apple introducerade i IOS 9 är strömsparläge. Eller som jag brukar kalla den – min livsräddare! Har du bara 20 % kvar av batteriet och du väntar på det där samtalet, sms:et eller mailet som du bara måste kunna ta emot så är det här din nya bästa vän. Med hjälp av strömsparläget så slutar iPhonen att ta emot push-notiser, inga automatiska uppdateringar körs och Hey Siri fungerar inte. Det är ungefär som i din gamla Nokia 3310 kan man säga. Lite skönt om man ska vara ärlig och framför allt otroligt värdefullt då man bara måste ha det där sista 20%.
 3. Ta bort Facebook – du kommer tro att du har en ny telefon
  Den i särklass mest batterislukande appen i de flesta iPhones där ute är Facebook. En av anledningarna till att vi tycker så mycket om Facebook är för att den tar reda på vad du gör och var du är. Det gör appen bättre men det drar mycket batteri. Det kan kännas konstigt att först ta bort Facebook från din iPhone men jag lovar dig, du kommer tro att du har ett nytt batteri.
 4. Dra ner ljuset på skärmen
  Ett enkelt och mycket effektivt sätt att spara batteri på din iPhone är att dra ner ljusstyrkan. Det här kan kanske kännas som en löjlig sak att göra men det finns mycket batteri att spara på att sänka ljusstyrkan bara litegrann. Ofta tänker vi inte på att vi har en starkt upplyst skärm och är egentligen inte i behov av det. Det blir bara en vanesak. Så vill du att ditt batteri ska räcka lite längre är det här en jättebra sak att börja med.
 5. Stäng av Bluetooth:en
  Jag vet inte hur många gånger som jag glömmer att stänga av min Bluetooth. Framför allt efter att jag har Internetdelat! Bluetooth drar inte jättemycket batteri men det ligger där tyst i bakgrund och gör ingen nytta för dig. Se till att om du inte använder den, alltid stänga av din Bluetooth.

Vi hoppas att några av våra tips ska kunna hjälpa dig och även din iPhone att leva lite längre om dagarna och inte lika frenetiskt behöva jaga rätt på en Espresso house för att kunna ”nödladda” mobilen i 3 minuter.