Go backBlogg

Batteribyte

Batteribyte för iPhone

Ett batteribyte kan ge din iPhone nytt liv. Vill du spara pengar så kan du förlänga livslängden av din telefon med något år. Det bästa alternativen är att lämna in hos en vanlig mobilreparatör eller byta batteri själv. En vanlig service-butik för mobiler tar ofta runt 35-40 procent av priset som Apple tar.

Batteribyte hos mobilreparatörer

Ofta kan du byta batteri på din iPhone för under 400-500 kr. Gör en CompareRepair-sökning i din stad  se vad det kostar för ett batteribyte: sök här

Apple tar 918,63 kr för batteribyte oavset iPhone-modell https://support.apple.com/sv-se/iphone/repair/service/pricing


Eget batteribyte

Brukar hamna på hälften av kostnaden för att lämna in den, om du redan har rätt verktyg. Behöver du köpa till verktygen så går det ofta jämnt ut. Är du tekniskt lagd och har reparations-vana så kan det vara något för dig, men tänk på att vara försiktig eftersom komponenterna är känsliga.

 

Byt batteri och spara pengar

Till slut så handlar det mesta om pengar. Många som byter batteriet lockas av att slippa betala en återkommande avgift på några hundralappar varje månad. Men en avbetald och lagad telefon så är det endast mobilabonnemanget som kostar. Om du dessutom mest surfar på Wifi så kan du komma ner till 99 kr månaden utan några större problem.