Go backBlogg

Byta iPhone 6 skärm

iPhone 6 som du vill byta skärm på

Glaset på telefonen har gått sönder, vad gör man? Jo, antingen lämnar du in till apple, en vanlig mobilreparatör eller så fixar du telefonen själv. Och det fjärde alternativet är att köpa en helt ny telefon. Dagens ämne är alltså: byta iphone 6 skärm och hur du löser det.

Vad du ger dig in i:


609 ord, 3-5 minuters läsning

Mer information om varje alternativ med garanti, service-butiker och själv-reparation hittar du här, om du vill ha en djupdykning.


Huvudpoänger

  • 1. Om du vill behålla garantin och kan lämna bort telefonen i upp till 14 dagar, lämna in till Apple. Kostar 1462,63 kr om telefonen är i gott skick, annars 3 208,63 kr om Apple anser att en olycka (yttre åverkan) har orsakat sprickorna i glaset. Se Apple’s priser här

  • 2. Vill du att någon hjälper dig att byta skärm på din iPhone så billigt och snabbt som möjligt? Sök efter mobilreparatörer på CompareRepair

  • 3. Är du händig så finns det många reperations-guider på iFixit.com och intruktionsvideos på youtube. Kan bli billigare än att lämna in hos en mobilreparatör om du redan äger verktygen och får en bra deal på reservdelar.

  • 4. Är telefonen över 2 år gammal, och det kostar mer än 2000 kr att reparera den, köp en ny istället.

 

Reparera iPhone 6 hos Apple

Detta är klockrent givet att du är okej med två saker. Det första är att du är okej med att lämna bort telefonen i 2 veckor, för det kan ta upp till 14 dagar att få den lagad eftersom de skickar in mobilen till Apple’s reparationscenter. Andra saken är du inte har koll på priset när du lämnar in mobilen, antingen är priset 1462,63 kr, eller 3208,63 kr. Detta beror på Apples bedömning av telefonen och du måste först skicka in den och sedan vänta på deras svar. De billigare priset får du om Apple bedömer din iPhone 6 att vara i bra skick, dvs att du inte har några yttre skador på telefonen. Däremot om du har en skråma som skvallrar om du tappat telefonen och därigenom orsakat skadan själv, så får du det högre reparations-priset på 3208,63 kr.

Har du tur lagar Apple din iPhone 6 för 1462,73 kr, och har du otur så kostar det 3208,63 kr. Du får reda på priset några dagar efter att du lämnat in telefonen, och du får tillbaka den inom 14 dagar.

Lämna in till en mobilreparatör

Billigast och snabbast, men garantin försvinner. Har du redan en yttre skada på telefonen , såsom ett jack i kanten, så försvinner automatiskt din garanti eftersom Apple då hävdar att en olycka är orsaken till att telefonen är trasig. CompareRepair har samlat alla service-butiker så gör en sökning och se reparatörernas priser.

Pris vid den 27 april 2017: 589 kr för displaybyte som billigast i Stockholm. Ofta kan du få telefonen lagad på under en timme.

Byt iPhone 6 display själv

Kan bli billigare än en mobilreparatör om du redan har verktyg och får bra pris på reservdelarna. Självklart en högre risk att laga själv, men om du är teknisk så finns det många bra guider att följa på iFixit.com.

När är det dags att köpa en ny telefon?

Är din iPhone 6 äldre än två år och har flera fel som kostar mer än 2000 kr att laga så rekommenderar vi att köpa en. Ibland kan ett skärmbyte och batteribyte gå på under 1000 kr, och då kan du få telefonen kännas som ny. Gör en CompareRepair-sökning på “byta iPhone 6 skärm ” och den andra reparationen du vill veta priset på, så kan du avgöra om det är värt att laga eller inte.