Go backBlogg

Byta laddkontakt Samsung S5

Trasig iPhone 6 skärm

Är det svårt att ladda telefonen så behöver du antingen byta laddkontakt på din Samsung S5 (Galaxy S5) eller köpa en ny mobilladdare. Laddaren kan dessutom ha två fel, själva “lådan” du sätter in i eluttaget, eller så kan kabeln vara den felande länken. Här är en guide för hur du löser ditt problem med att din Samsung inte laddas:

 

Testa annan Android-laddare

Innan du bestämmer dig för att laga laddkontakten på din Samsung S5 så är det värt att låna en kompis laddare för att se om det går bättre. Funkar detta så kan du testa att använda den lånade laddarens kabel, och sätta in den i laddarens låda. Om detta inte funkar så är din laddningslåda trasig (eftersom du vet att den lånade kabeln fungerar i den andra laddningslådan). Går det att ladda telefonen så vet vi att din kabel är problemet, och då är lösningen enkel, köp en ny kabel.

 

Laddaren fungerar, men min Samsung S5 laddar inte

Har vi testat olika laddare som vi vet fungerar och telefonen inte laddas så kan anta att felet ligger hos telefonen. Du har tre alternativ när det kommer till att laga samsungs-laddkontakt, antingen lämna in den till en samsung-auktoriserad verkstad, en vanlig service-butik (ej auktoriserad)

 

Byta laddkontakt på Samsung S5

Antingen kan du lämna in telefonen till Samsung eller så kan de se priserna hos mobilreparatörerna med en sökning på CompareRepair’s startsida. Finns även personer som erbjuder reparation via Blocket, men tänk på att det inte är lika säkert att få arbetet utfört av privata personer. Fördelen med att lämna in hos ett företag är att du till större grad kan lita på mobilen är professionella händer, och inte hos någon som slarvigt byter laddkontakt för en billig pengar.

 

Trasig Laddkontakt Samsung S5

Ibland kan det fastnat ludd i ladduttaget, vilket kan vara roten till problemet. Då kan du testa använda en tops (sådan som används för att rengöra dina öron) och försöka rengöra laddkontakten.

 

Laddkontakt reservdel

Finns många sidor som säljer reservdelar online, men var försiktig när om du lagar din Samsung Galaxy S5 själv. Kolla gärna recensioner för delarna så att du vet att du får grejer som funkar. Komponenterna är känsliga, så ta det försiktigt så kommer allting gå bra.

 

Laddkontakt - pris för en Samsung-reparation

Kolla mobilreparatörernas pris för att byta laddkontakt Samsung S5 genom att söka på CompareRepair’s startsida. Många service-butiker hjälper dig under timme, vilket gör att du kan lämna in telefonen, promenera runt på stan ett tag, och sedan komma tillbaka och hämta ut den lagade mobilen. Du hittar på omdömen, adress och kontaktuppgifter till mobilreparatörerna på CompareRepair.se.