Go backBlogg

Byta Skärm iPhone

Byta skärm iPhone - olika val för att få den lagad

Byta skärm iPhone - inte så svårt eller dyrt som det först verkar. Det är lätt hänt att telefonen går sönder och du har några olika alternativ för att fixa den beroende på hur bråttom du har och hur viktigt det är att pressa kostnaden så mycket som möjligt.

Behöver den fixad på en timme - Snabbt skärmbyte

Lämna in till en mobilreparatör (ej Apple-auktoriserad). Du kan se deras priser och lägen genom en sökning på CompareRepair.se. Ring dom innan du tänker lämna in för att hur pass mycket de har att göra den dagen. Har du tur kan de byta iPhone-skärmen på mindre än en timme.

Du ser även omdömen om varje reparatör så du kan välja någon med positiva recensioner. Då kan du vara tryggare att du lämnar din telefon i trygga händer.

Priserna är betydligt lägre än hos Apple-auktoriserade verkstäder, vars priser du kan se på länken nedan på Apples hemsida. 

Fördelarna är att det går snabbt och är billigt. Ibland lika prisvärt som att byta skärmen själv, beroende på vad för deal du lyckas få på reservdelarna. Dessutom slipper du risken att telefonen förstörs om du lämnar in den till en professionell reparatör.

Inte bråttom och vill ha bästa kvaliteten - Upp till 2 veckors väntetid

Lämna in till Apple. Du får garanterat bästa kvaliteten på skärmbytet men du behöver vara redo att lämna ifrån dig telefonen i upp till 14 dagar, eftersom de kan behöva skicka iväg den till reparations-central. Apple är självklart dyrare än en vanlig mobilreparatör och du ser priserna för din iPhone-modell här: https://support.apple.com/sv-se/iphone/repair/service/pricing

Fördelar är du får originalkvalitet. Nackdelar är att reparationen tar lång tid och är dyr.

Jag är teknisk, vill ha billigast möjligt och har inte bråttom

Om du är van att laga elektronik så är detta ett klockrent alternativ. Äger du dessutom de specialverktyg som krävs för iPhone-reparationer så behöver du endast betala för reservdels-skärmen. Hemsida iFixit har bra reparationsguider för alla iPhone-modeller: https://www.ifixit.com/Search?query=iphone

Byta skärm iPhone - se priser hos vanliga mobilreparatörer

Börja med att kolla upp vad vanliga mobilreparatörer tar för att byta skärm på din iPhone-modell, jämför det med Apple och sedan vad det kostar att köpa reparations-verktyg och reservdelar. Då har du undersökt alla dina alternativ och ta ett bra beslut för vad som är bäst för dig och din iPhone. Märker du att det är för dyrt så kanske du borde ta och kolla på att köpa en ny iPhone istället.

Se priser genom att söka på CompareRepair’s startsida.