Go backBlogg

iPhone 5 Skärmbyte

iPhone 5 skarmbyte

Ett iPhone 5 skärmbyte kan du få hjälp med på två olika sätt. Antingen lämnar du in till en Apple-auktoriserad verkstad eller en vanlig mobilreparatör. Ultimat är att behålla garantin och få en prisvärd reparation relativt snabbt, så därför börjar vi med att gå igenom om du fortfarande har kvar garanti, och sedan kollar vi priser hos Apple och sedan anledningar till att välja vanliga mobilreparatörer.

Är min Apple-garanti kvar?

En nyköpt iPhone har ett års garanti så länge telefonen inte har några yttre synliga skador. Har du exempelvis en trasig skärm och dessutom ett litet jack i sidan på ramen, så kommer Apple hävda att det krossade glaset beror på att du tappat telefonen och inte ett produktionsfel. Varje telefon som lämnas in till Apple (eller apple-auktoriserad verkstad) går igenom en process där apple avgör om telefonen är bra i skick eller inte.

Reparations-pris hos Apple

Reparationstiden är relativt lång när man lämnar in till Apple. Tar upp till 14 dagar innan telefonen är reparerad och klar. Vid bra skick så kostar reparation för iPhone 5 skärmbyte 1 462,63 kr. Om Apple underkänner din telefon så gäller inte garanti-reparations-priserna och du kostar det 2 962,63 kr. Du vet inte vilket reparationspris som gäller förrän du lämnat in telefonen och de undersökt din iPhone. Även om reparation där lång tid och är dyr, så behåller du garantin.

Fördelar: du behåller garantin

Nackdelar: dyrt och tar upp till 14 dagar att få telefonen lagad.

Pris hos en vanlig mobilreparatör

Kort reparationstid, ofta under 1 eller 2 timmar. Byta skärm på en iPhone 5 kostar som billigast 389 kr i Stockholm och 590 kr i Göteborg. Gör en sökning på CompareRepair’s startsida för att se vad reparatörerna tar för pris i din stad. Många mobilreparatörer kan laga din iPhone ganska snabbt och en bra idé är att ringa innan du lämnar in telefonen, så får du reda på exakt hur lång tid det tar just den dagen, eftersom arbetsbelastningen hos reparatörerna skiljer sig åt mellan olika dagar. CompareRepair har förutom reparations-priser samlat in telefonnummer, adress och recensioner om varje mobilreparatör, så att det ska gå snabbt att hitta allt som behövs inför en iphone-reparation.

Fördelar: Snabbt och billigt. Vissa lagar iPhone under 1 timme och priserna hittar du om du söker på byta skärm iPhone 5 på CompareRepair.

Nackdelar: garantin försvinner (spelar dock ingen roll om du har en yttre skada såsom en inbuktning i ramen, för då är redan din garanti borta). Finns det ett spår av telefonen tappats i marken, så brukar Apple anmärka på det och påstå att olyckan är anledningen till att telefonen är trasig.