Go backBlogg

Säkerhetskopiera Android till datorn

Säkerhetskopiera är lättare sagt än gjort. Det absolut bästa är att ha två säkerhetskopior, en till datorn och en till molnet. Även om du bara har en av dessa så är du relativt bra skyddad. Men personligen är jag livrädd för att något viktigt ska försvinna och därför har jag en kopia på både datorn och i molnet. Det är alltid något som kan gå snett och därför är den bra att ha en extra backup om den ena krånglar. Ofta sparar molntjänster ner förminskade bilder och därmed sämre kvalitet, bra att känna till. Vill du kopiera ner i originalstorlek så bör du ta en kopia till datorn eller dubbelkolla om molntjänsten sparar ner bilder i originalstorlek. Här går vi igenom hur du säkerhetskopierar till datorn. 

säkerhetskopiering av android

Samsung - Säkerhetskopiera till datorn

Gör fullständig backup till datorn med antingen Smart Switch eller Kies. Smart Switch gör backup på nya modeller, även om de inte framgår från Samsungs hemsida. Börja med att ladda ner Smart Switch och koppla in din telefon, antingen så kan du säkerhetskopiera eller så meddelar den dig att du behöver ha Kies. 

Smart Switch

Kies

Övriga metoder för den intresserade

Sony - Säkerhetskopiera till datorn

Sony har programmet Xperia Companion som du kan använda för att säkerhetskopiera till datorn. Det är samma program till alla Sony Xperia-modeller.

Xperia Companion för Windows

Xperia Companion för Mac

Huawei - Säkerhetskopiera till datorn

Programmet heter HiSuite och hittas på den engelska länken. Verkar inte finnas någon på deras svenska sida i skrivande stund. Kommentera gärna om ni hittar en svensk länk. Tyvärr stöds inte Mac ännu.  

HiSuite för Windows

HTC - Säkerhetskopiera till datorn

Sync Manager är namnet är programmet som säkerhetskopiera telefonen till datorn. 

Sync Manager för Windows och Mac

LG - Säkerhetskopiera till datorn

För säkerhetskopiering använder LG programmet LG Bridge. För äldre enheter kan du behöva programmet PC Suite. Båda programmen finns på länken nedan.  

LG Bridge för Windows och Mac

Tipsa gärna om andra program för säkerhetskopiering

Kommentera om ni har tips för andra märken eller lösningar.