Go backBlogg

Test av slitstarka mobiler

Förr i tiden kunde man tappa sin Nokia 3310 från tre våningar, ner i det hårdaste av stengolv utan en skråma. Idag får man en lättare hjärtattack bara mobilen ramlar ner från sängen. Man vänder långsamt, halv blundandes, på sin mobil bara för att inse att skärmen är krossad vilket i bästa fall kostar flera hundra kronor och en hel del tid.

Vi känner alla någon, om inte oss själva, som har lite lättare än alla andra att tappa och skada sin kära mobiltelefon. Om du är som vår vän, låt oss kalla henne Ingrid, så hjälper vi dig i den här artikeln att hitta vilken mobil som passar bäst för dig.

Vi har här utgått från att Ingrid ändå vill kunna göra nästan allt det där som hon kan göra med sin iPhone idag. Men samtidigt få en mobil som är lite mer tålig. Kanske till och med klara av de horisontella Göteborgsregnet? Vi har här identifierat tre intressanta mobiler för Ingrid:

Cat Phones S40

Sitter det en logga från en arbetsmaskin på telefonen så måste den ju vara tålig, eller hur?! Cat S40 behöver dock inte användas på en byggarbetsplats utan är absolut tillräckligt snygg för att lägga upp på fikabordet. Den är enkel att förstå och innehåller dessutom senaste Androidsystemet vilket gör att vi har lätta att känna igen oss. Kanterna av mobilen är försedda med gummilister för att gör S40:an mer stöttålig. Dessutom är alla ingångar försedda med luckor, precis som på den gamla ”Hajen”. Ska de finnas någon svaghet på S40:an gällande skyddet så är de nog just här. Men överlag, snygg, modern mjukvara och stort plus att den har möjlighet för dubbla simkort.

CompareRepairs betyg

Delpoäng Delpoäng Delpoäng Delpoäng

Runbo F1

Runbo F1 är intressant, absolut bäst prestanda, skärm och kamera av de mobiler som vi har med här. Dessutom är den ganska snygg. Med runbon får man lite imagen ”Jag är van vid tuffa tag och gillar skog, massor med skog!” Mobilen har stort batteri vilket gör att man kan vara i skogen under lång tid. Mobilen har vattentäta kontakter vilket gör att man slipper luckorna. Som nämndes är det en riktigt bra skärm och den största av de som är med i vårt test, hela 5,5 tum. Runbo har tänkt till med den här mobilen och den klarar det där fallet från 3 våning ner i ett sjukt hårt stengolv. Dessutom är den ganska snygg.

CompareRepairs betyg

Delpoäng Delpoäng Delpoäng Delpoäng

Samsung Galaxy Xcover 3

Xcovern är den mest ”vanliga” mobilen av dessa tre och påminner mycket om övriga i Galaxy-släktet. Den stora skillnaden från de andra tre är att Xcovern saknar gummilister längs kanterna och har istället hårdplast. Samsung säger att detta ska fungera lika bra, men känslan är att den är mindre skyddad än övriga. En stor fördel med Xcovern ska sägas att den är den minsta av de tre, dock gör storleken att den är aningen svår att styra med handskar. Xcovern är bra, bra prestanda, fungerar som den ska. Den är ganska… lagom… för att beskriva den med ett ord.

CompareRepairs betyg

Delpoäng Delpoäng Delpoäng

Om jag fortfarande vill ha kvar min mobil som jag har idag?

Nu säger Ingrid att hon inte vill byta mobil utan ha kvar sin iPhone. Även om vi rekommenderar Ingrid att köpa en av ovanstående presenterade mobiler så finns det andra lösningar. Framför allt finns det flertalet riktigt tåliga skalar som både göra mobilerna mer stöttåliga och också vattentåliga. Dessa kostar oftast bara några hundralappar och är en mycket bra början. Om du inte har ett skal eller annat skydd på din mobil idag, se till att skaffa det. Det är en både billig och mycket effektiv försäkring.